Samla lån och krediter utan UC

Här hittar du alternativ för dig som vill samla lån och krediter utan UC. UC står eller rättare sagt stod för Upplysningscentralen och är det äldsta(grundades 1977) kreditupplysningsföretaget i Sverige. UC är startat av de största bankerna som också idag är huvudägare. Dessa banker är SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea.

Det finns företag som lånar ut pengar till dig så att du får möjligheten att samla lån och krediter utan UC. Däremot så är det vanligast att en kreditupplysning görs genom UC. Framförallt vid lån av större belopp. Storbankerna använder uteslutande UC när de skall göra en kreditprövning på dig.

För dig som vill samla lån utan UC så hittar du tillgängliga alternativ här nedan. Tänk på att maxbeloppet som erbjuds är ofta begränsat hos dem som erbjuder dig lån utan säkerhet och utan UC. Behöver du låna mycket pengar så är dessa alternativ inte för dig.

 

Alternativ: Utan UC

 

Utan UC begränsar dina valmöjligheter

Det är endast ett fåtal långivare som inte använder sig av UC. De använder andra kreditupplysnings företag som exempelvis Creditsafe. Du skall vara medveten om detta och vill du se alla alternativ där du kan samla dina lån kolla in första sidan. Vi håller listan uppdaterad eftersom det varje år kommer nya alternativ.

Mer om UC

Alla svenskar som är över 18 år och folkbokförda i Sverige finns med i UC’s register. UC hämtar uppgifter från flera källor och har även en kreditvärdighets skala som dem kallar kreditbetyg. Detta kan du själv se och även de uppgifter som UC har om dig här: https://www.minuc.se/. Där hittar du också ytterligare tjänster som erbjuds till både privatpersoner och företag. Det kan vara bra att kolla in din egna UC om du funderar på att samla lån.