Omstartslån

Omstartslån är ett begrepp som används när man talar om att samla lån, vilket är väldigt passande. Det är ju just en omstart i ekonomin man får när man väljer att samla sina lån och att det är ett positivt laddat begrepp faller sig naturligt. När man ser till att samla alla sina smålån så uppvisar man också att man tar ansvar för sin ekonomi och det är av stor vikt när man ska ansöka om ett större lån där man kan samla alla de mindre krediterna och lånen.

Överlag så är det naturligtvis på det viset att det är lättare att få lån och bra villkor från långivare med lägre ränta om man har en bra ekonomisk situation, men det är långt ifrån alla som har det. Ofta är det ju så att om man överhuvudtaget har många smålån som behöver samlas ihop till ett stort omstartslån så innebär det att ekonomin inte är den bästa.

Idag finns det möjlighet för alla att få ett omstartslån och även om du kanske inte har bra kreditbetyg, om du har betalningsanmärkningar etcetera så finns det långivare som kan hjälpa till ändå. Det som skiljer sig åt är att om man har skött sin ekonomi dåligt och ansvarslöst så kommer man troligtvis också hamna i en situation där den långivare man kan låna pengar av kommer att kräva mer ränta.

 

Alternativ: Omstartslån
Sambla
Sambla
Belopp: 5.000 - 500.000 kr
Ålder: 18 år +
Lendo
Lendo
Belopp: 5.000 - 500.000 kr
Ålder: 18 år +

 

 

omstartslån

Olika ränta hos olika långivare

När det är dags att låna pengar så är det så att det är viktigt att först kolla upp alla alternativ. För ett omstartslån är det ju klokt att se till att man gör det bästa av denna ”nystart” i ekonomin och det gör man bäst genom att ta fullt ansvar för att det ska bli så bra som möjligt när man samlar ihop allt smått man har i krediter och lån.

Räntan är oerhört viktigt att kolla upp, eftersom det är på det viset att det kan göra otroligt stor skillnad när det kommer till det totala beloppet man betalar tillbaka på ett lån. Är det så att du inte kan få ett omstartslån på en större bank på grund av din ekonomiska situation så ska du dock inte skrämmas om det är så att räntan hos en annan långivare känns väldigt hög. Ofta är det nämligen så att om du samlar ihop lånen så kommer räntan att bli lägre, även om det är en långivare med högre ränta.

Betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning får man när man inte har skött sina betalningar och det är kreditupplysningsföretagen som ger betalningsanmärkningar, inte Kronofogden. Om man har en betalningsanmärkning så anses man vara opålitlig när det kommer till återbetalning och detta leder till att det blir svårt att få krediter och lån.

Hur går det då till med betalningsanmärkning? Hur ser vägen dit ut? Först och främst är det så att man missar att betala en faktura, efter detta första steg så tillkommer det en dröjsmålsränta och denna ränta ökar för varenda dag som du inte betalar skulden. Inkasso är nästa steg och vid det här laget så är det ytterligare en avgift, inkassoavgiften, som har lagt på den ursprungliga summan. Om du inte betalar nu så går ärendet vidare till Kronofogden och detta är din sista chans att betala innan det blir en betalningsanmärkning.

Som ni ser så är vägen till en betalningsanmärkning lång. Detta är många omedvetna om och de flesta tror att man får en anmärkning betydligt tidigare än så. Att man ges så många möjligheter att betala är bra, men det bästa är naturligtvis att betala av allting så fort som det är möjligt.

Ett tips för att komma ihåg att betala dina fakturor i tid är att samla dem på en plats hemma. Kan du inte hålla reda på dem så kan du ha pappersfakturorna i en mapp hemma. När det kommer till fakturor som ska betalas på nätet, eller om det är den typen av betalningar på konto i butiker som exempelvis Zalando så är det smartaste att skriva upp på en lapp vad för fakturor man har att betala varje månad. Ha en lapp där du helt enkelt skriver ner vartenda fakturaköp och vilken månas de ska betalas, för då minimerar du risken att missa en betalning avsevärt.

Idag så är det på det viset att man kan få lån(omstartslån) även om man har betalningsanmärkningar och man kan också få större lån även om man inte har stadig ekonomi. Det kan vara svårt att uppfylla alla de krav som ställs för ett lån, men det finns långivare som är mer generösa med sina lån än andra. Det är dock så att det ofta också innebär att man får betala högre ränta, men är man in en situation där man behöver pengar och inte kan få hjälp från en ”vanlig” bank så är det värt mycket att ha någonstans att vända sig.

Marginalen Bank

Hos Marginalen Bank möts man av orden ”Låna med betalningsanmärkning – Starta om ditt ekonomiska liv” och här finns det en möjlighet för de flesta att få hjälp med omstartslån. Här samlas alla lån ihop och man kan också lösa skulderna hos Kronofogden med hjälp av lånade pengar från Marginalen Bank.

Marginalen bank

Då det finns saker som kan hända i livet som man inte har kontroll över, men som försätter en i en svår situation så är det naturligtvis positivt att det finns denna typ av banker där man kan få ett lån även om dt varit lite upp och ner med ekonomin. Man behöver med andra ord inte straffas för alltid, utan så fort man kan så är det bara att ta hjälp med ett omstartslån och alltså samla ihop alla krediter och lån så att det är ett endas större lån istället.

Hos Marginalen Bank fungerar det som så att ränta och villkor bestäms utifrån låntagarens egna förutsättningar. Det krävs dock en säkerhet för att kunna låna hos Marginalen Bank, vilket är en bostad som man äger eller som man ska köpa.

Som ni kan se så är en betalningsanmärkning inte något som förstör dit liv för evigt, för du kan, trots en anmärkning, få hjälp att reda ut ekonomin med exempelvis Marginal Bank.