Lösa dyra lån och krediter

Genom åren är det lätt att man köpt saker på avbetalning eller handlat med betalningsalternativ som Klarna med mera. Dessa smålån och krediter har ofta en hög månadskostnad. Att lösa dyra lån och krediter är inget som är svårt och något alla kan göra. Du kan med eget sparat kapital betala av dina lån och krediter med fördel. Om du löser dem så slutar räntan ticka och den extra kostnaden för pengarna du lånat slutar växa. Det kanske svider att lösa allt på en gång men det lönar sig i slutändan. Har du möjligheten att lösa dina dyra lån och krediter med eget sparat kapital är det, det bästa alternativet.

Har du däremot inte möjligheten att lösa det själv så finns det alternativ som är bra. Du kan samla lån på ett ställe vilket ger dig en bättre ränta och mycket lägre månadskostnad. Det finns flera banker och långivare som erbjuder dig att lösa dyra lån och krediter genom ett samlingslån.

Gör så här

Börja med att räkna ihop alla dina dyra lån och krediter. Skriv ner vad du har radvis, vad det kostar dig i månaden och summera ihop så du får fram hur stort lån du behöver ansöka om för att lösa allt på en gång. När du vet hur mycket du behöver låna så kan du kika på alternativen här nedan som enligt oss är dem bästa.

Här är våra rekommendationer

 

Alternativ: Lösa dyra lån och krediter
SevenDay
Sevenday
Belopp: 10.000 - 300.000 kr
Ålder: 20 år +
Axo Finans
Axo Finans
Belopp: 5.000 - 600.000 kr
Ålder: 18 år +
Bank Norwegian
Bank Norwegian
Belopp: 5.000 - 500.000 kr
Ålder: 23 år +
ICA Banken
ICA Banken
Belopp: 20.000 - 350.000 kr
Ålder: 18 år +
Sambla
Sambla
Belopp: 5.000 - 500.000 kr
Ålder: 18 år +

 

Välj helt enkelt det alternativ där du tycker villkoren är bäst. Givetvis skall det alternativ du är intresserad av erbjuda lån tillräckligt stort för att täcka dina lån och krediter. Nu är det dags för dig att ansöka om lånet och hålla tummarna för att dem godkänner det. Så fort du blivit godkänd och fått pengarna insatta på banken så kan du lösa dina dyra lån och krediter omgående. Använd inte pengarna till något annat utan se till att bli kvitt dessa genast.

Du kommer att sänka din månadskostnad med samlingslånet

Att lösa sina lån och krediter är lika med att sänka sin månadskostnad. Flera smålån och krediter med olika betalningsplaner och räntor ger dig en hög kostnad. När du istället lånar ett belopp stort nog att lösa dem på ett och samma ställe så har du bara en månadskostnad från ett ställe och du kan välja en avbetalningsplan under längre tid. Låt säga att du idag betalar 3000 kronor varje månad så är det inga problem kommer ner till 1500 kronor i månaden.

Vi rekommenderar dig verkligen att börja spara. Spara helt enkelt endel av pengarna som du får över varje månad efter att du löst dina gamla lån och krediter. Börja med att spara iallafall 500 kronor varje månad, som du inte rör. Detta är starten på en riktigt bra buffert som gör att du inte kommer hamna i samma situation igen!

Lycka till!