Lån med dålig kreditvärdighet

Om du har hamnat snett av någon anledning och behöver ta lån med dålig kreditvärdighet så skall du inte ge upp hoppet. Det finns alternativ för dig som trots dålig kreditvärdighet vill samla lån, sänka din ränta och minska din månadsbetalning. Här listar vi de alternativ som vi rekommenderar för dig i denna

 

Alternativ: Lån med dålig kreditvärdighet
Lendo
Lendo
Belopp: 5.000 - 500.000 kr
Ålder: 18 år +

 

Det är möjligt att få lån

Du har mest troligen märkt att det kan vara svårt att få lån med mindre bra kreditvärdighet och det är det. Däremot så finns det långivare som specialiserar sig på denna typ av kunder. De lägger inte lika stor vikt till din gamla historik utan mer den nuvarande situationen. Dessa långivare har en viss förståelse att man kan hamna snett här i livet på grund utav olika omständigheter.

Lägre belopp och något högre kostnader

Om du har ett dålig kreditvärdighet(Läs mer: Vad är dålig kreditvärdighet) får du acceptera att beloppet du har möjlighet till att låna är lägre och att räntan kan vara högre. Långivaren ser nämligen dig som en högre risk och tar därmed också en större risk genom att låna ut pengar till dig. Misströsta inte för detta är fortfarande ett bra alternativ för dig som vill samla dyra smålån, krediter och bli kvitt dem.

Om du lyckas få ett lån hos dessa alternativ

Chansen är stor att du får lån hos någon av dessa alternativ trots din dåliga kreditvärdighet. När din ansökan har blivit godkänd och du har samlat dina lån så är det viktigt att du sätter dig ned och gör en budget. Tänk på varje kostnad och utgift du har. Även om du förmodligen sänker din månadskostnad med flera hundralappar till och med tusenlappar genom att betala av dina gamla dyra smålån. Se till att inte hamna i samma situation igen och betala av lånet det första du gör.

Ta för vana att spara en del av det nyvunna överskottet som en buffert, gör en automatisk överföring från ditt lönekonto till ett sparkonto hos din bank. Du kan också öppna förmånligare sparkonton om det är intressant. Använd inte dessa pengar förutom i absoluta nödfall. Jag lovar dig att du kommer tycka det är så skönt och mindre stressande om en buffert finns tillhanda!