Slutbetala skulder och avsluta krediter

Slutbetala skulder och avsluta krediter

Att avsluta krediter är väldigt viktigt, oavsett om du är på väg att samla lån eller om du funderar över att ansöka om ett större lån av en annan anledning, så som exempelvis vid ett bolån eller liknande. För att få koll på hur det ser ut bland dina krediter så kan du gå till www.minuc.se där du kommer att kunna få en upplysning för 19 kronor.

UCEn upplysning från UC är bra att ta sig en titt på. Anledningen till varför det är viktigt är att du kan se svart på vitt exakt hur många krediter du har, oavsett om de är outnyttjade eller inte. Om du hittar outnyttjade krediter i upplysningen så är det bra att genast kontakta de kreditgivare som du inte längre använder, så att det blir mer av ett ”clean record” när någon tar en kreditupplysning på dig.

Den upplysning du får från UC är densamma som kreditgivare och banker får, vilket innebär att det är lite som att ligga steget före att ha gjort en sådan upplysningskoll på sig själv. Man slipper med andra ord leva i ovetskapen om sin finansiella situation, vilket gör att man framstår som en mer seriös lån- och/eller kredittagare.

Ju fortare man kan betala tillbaka på sina lån, desto bättre är det. Det blir dyrare när du låter det dra ut på tiden, eftersom avgifter och räntor tillkommer för varje månad. Slutbetalning kan kännas lite väl häftigt vad gäller summorna, men det är värt det i slutändan. Låt säga att du har en mindre kreditskuld på en tusenlapp eller två, gör då på det viset att du betalar den nu och inför shoppingstopp i en månad och sedan är den borta!

Se också till att alltid titta noga när du får fakturorna så att du inte bara betalar av och ser summan som ska betalas just nu, utan se också till så att du tittar på exakt hur mycket som det är kvar på betalningen innan slutbetalning.