Sänka räntan på lån

Att få den bästa möjliga räntan och att se till att just räntekostnaden blir låg är det viktigaste när man väljer hos vilken bank man önskar samla sina smålån och krediter. Att just sänka räntan är det snabbaste, enklaste och mest effektiva sättet att minska på sina lånekostnader och man själv påverka vilken ränta man får.

Såhär går det till

Hur går det då till att sänka räntan på lån? Först och främst är det klokt att se till så att du samlar alla de mindre lånen hos en enda bank så att det blir ett stort samlat lån. Redan här kan du kolla upp hur det ser ut med räntekostnaderna. Detta gör du genom att kolla upp vad de olika låneinstituten erbjuder för fast ränta och vad de erbjuder för rörlig ränta.

Det som brukar rekommenderas är att man väljer rörlig ränta, då det är det som man kan spara in mest pengar på. Många väljer dock att istället ha fast ränta på grund av den trygghet det medför. Här handlar det således om vilken typ av person du är, väljer du tryggheten med fast ränta, eller chansar du hellre en aning genom att välja rörlig ränta? Detta är ingenting någon annan än du själv kan avgöra i slutändan, så det handlar om att göra research och se till så att man har koll.

När man har många olika smålån som man bestämmer sig för att samla så kommer man också att direkt kunna påverka räntan genom att sänka den. Har du lånat pengar från olika låneinstitut och vill få bättre koll på utgifterna så får du både det plus en bättre ränta när du samlar dina lån. Det finns med andra ord ingen anledning att inte samla sina lån till ett större istället för att ha mängder av mindre lån och krediter utspridda.