Sänka månadskostnaden (på lån, krediter och avbetalningar)

Ett bra sätt att sänka månadskostnaden på lån, krediter och avbetalningar är att samla alla lån på ett ställe. Man kan exempelvis göra så att man tar ett stort lån för att lösa in andra smålån, krediter eller avbetalningar som man har hos andra banker eller kreditbolag. Genom att samla ihop alla sina mindre lån så blir det genast en sänkt månadskostnad, vilket, i sin tur, leder till att ekonomin blir bättre både på kort sikt och långsiktigt.

Det bästa med att samla och bunta ihop diverse dyra krediter, skulder och smålån är att man får bättre koll, eftersom det enda man behöver ha koll på är det stora lånet där allting finns. Ska man hålla reda på alla smålån och betala den vart och ett för sig så är risken för att man missar en inbetalning större än om man endast har ett större samlat lån att betala av på. Du kommer således både att spara in tid och pengar på att samla lånen på det här viset.

Att välja vart man ska ansöka om ett samlat lån är lite klurigt, eftersom det finns många bra alternativ. Det du ska tänka på i första hand är att välja det alternativ som blir mest förmånligt för dig. Det du är ute efter är ju att sänka månadskostnaden, så se till att göra det ordentligt genom att undersöka alla möjligheter innan du fattar ditt beslut.

Idag är det lätt att se över hur man kan sänka sina månadskostnader på både lån, krediter och avbetalningar genom att kolla in hur det ser ut på de olika bankerna som finns på marknaden. Kom ihåg att jämföra både de större och de mindre bankerna, för det kan vara så att det bästa alternativet för just dig kanske finns hos en mindre bank som du kanske inte tänkt på.