Hur fungerar en låneansökan?

En låneansökan för samlingslån är ingen svår sak, utan det handlar helt enkelt om att ansöka om ett lån från en långivare. En viktig sak att komma ihåg när man gör en låneansökan är att inte tappa hoppet om den första långivaren säger nej, för olika långivare har olika krav och villkor.

Idag behöver man inte längre ta sig till ett bankkontor för att låna pengar, utan man kan istället göra sin låneansökan via internet, sms eller via telefon. Även lånen ser annorlunda ut från förr då man idag kan låna betydligt lägre summor snabbt och smidigt. Dessa smålån kallas oftast för sms lån och vid dessa lån så är det så att man kan låna så lite som 500 kronor om det kniper.

Kreditupplysning och betalningsanmärkningar

När det är dags för dig att låna pengar, handla på faktura, eller få kredit hos exempelvis IKEA så görs det en kreditupplysning på dig. Detta är vad som sedan ligger till grund för hur mycket pengar du kan få låna, hur stor kredit du får och så vidare.

Hur det ser ut med din kreditvärdighet har att göra med ditt ekonomiska liv fram till dags dato. Har du betalningsanmärkningar eller liknande så kommer det vara svårt för dig att få lån eller kredit(det finns dock alternativ), men om du skött dig så är det inga problem. Det är dock så att man numera kan få låna pengar även om man har betalningsanmärkningar och detta sker oftast via sms lån.

Låneansökan i 4 steg

  • Välja vart du ska göra en låneansökan
  • Fyll i låneansökan samt lånekalkyl
  • Se över de olika alternativen med ränta, amortering, månadskostnad med mera
  • Vänta in svar på om din låneansökan för att samla lån blivit beviljad (detta tar vanligtvis mellan några minuter upp till 1 dag beroende av var du väljer att göra din låneansökan)