Bli skuldfri tidigare

När du ansöker om ett större lån där du samlar alla dina smålån, alltså ett samlingslån, så kommer du att bli skuldfri tidigare då du kommer att sänka räntan och ha bättre koll på utgifterna. Har du både smålån och krediter och känner att du behöver få lite mer ordning på saker och ting samt bli av med skulderna i snabbare takt så är alltså detta ett mycket bra sätt att göra det på.

Att ansöka om ett samlingslån är snabbt gjort och så fort det är fixat så har du tagit dig ett steg närmare att bli skuldfri tidigare. Är det så att du har tagit många sms lån genom åren samt samlat på dig krediter? Då är det troligtvis också så att när du sitter ner och tittar på hur mycket ränta och andra avgifter du betalar extra varje månad så inser du snabbt hur mycket du skulle tjäna in på att samla dina lån.

Det krävs att man först och främst ser hur det är ställt innan man kan göra verklighet av att skaffa lån med bättre villkor, så det främsta rådet vi har att ge är att göra just det. Sitt ner i lugn och ro och gå igenom ekonomin och hör av dig till olika långivare för att se vem som kan ge just dig de bästa villkoren vad gäller ränta med mera.

Det finns naturligtvis även andra bra sätt att bli skuldfri i snabbare takt, och då ingår även den typen av skulder som kommer sig av samlingslån. Vi ska ta upp ett par exempel nedan så att ni har några hållpunkter att rätta er efter.

Jämför man samlingslån med kortfristiga lån, så som sms lån, så kan skillnaden vad gäller räntesats skilja sig extremt mycket åt. Ett bra samlingslån erbjuder en räntesats på cirka 4-10 % per år medan den effektiva årsräntan för sms lån och liknande kan uppgå till flera tusen procent!