Förfrågningar som registreras vid kreditupplysning

En förfrågan är egentligen samma sak som kreditupplysning. När man gör en kreditupplysning så registreras nämligen en förfrågan hos det kreditupplysningsföretag långivaren använder sig utav.

Hur länge finns en förfrågan kvar?

En förfrågan finns kvar i 12 månader och försvinner därefter. Förfrågan registreras så fort det görs en kreditupplysning. Det är bra att tänka på hur länge en förfrågan finns kvar eftersom det påverkar dina möjligheter till lån i framtiden. Ett fåtal spelar ingen större roll.

Hur påverkar en förfrågan mig?

Antalet förfrågningar du har spelar in när företaget bedömer om du skall bli godkänd eller ej för lånet du ansöker om. Desto fler förfrågningar du har desto mer negativt anses det. En förfrågan finns kvar i 12 månader som vi skrev ovan. Nyare förfrågningar är mer negativt än äldre och många under en kort period kan också ha större inverkan. Givetvis vad förfrågan gäller spelar också roll. Sammanfattat så spelar antalet förfrågningar du har roll om du vill samla dina lån.

Skillnad vart förfrågan finns registrerad, UC eller andra

Det är en stor skillnad hos vilket kreditupplysningsföretag förfrågan finns registrerad. Dessa företag delar nämligen inte på uppgifterna mellan varandra. Om det är möjligt så är det bäst att hitta lån som är utan UC. UC är ett kreditupplysningsföretag som används vid alla större lån som bolån och andra viktiga lån. Du vill därför ha så få förfrågningar som möjligt registrerade hos UC. Försök hitta lån som använder Creditsafe eller exempelvis Bisnode.

Kan jag se hur många förfrågningar jag har?

Ja du får kontakta respektive företag och höra vilka uppgifter dem har om dig. Några av dem har möjligheten för dig att logga in på deras hemsida och kolla själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *